BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

Tuesday, 30 June 2015

Cakna Ilmu "Mendepani Pemikiran Tun Mahathir" FULL VIDEO

ASSALMUALAIKUM SEMUA....



hehhe pg td sy kongsikan tentang isteri TUN MAHATHIR..skrg ni sy just share  bagaimana cara pemikiran TUN M ni... yes ..! i know not everyone like the way he did.. but i still appreciate  apa yg terbaik yg beliau pernah lakukan..

igt lagi time pregnent my lil NUUR yg sulung tu.. request kt hubby nk baca n beli buku TUN M.. "the doctor in the house".. org mengidam makanan sy mngidam buku.. hehehehhe..tp x hbs bc pn.. tp suke part background beliau.. minat.. hobby dan cara pemikiran beliau ...

apa2 pn jom kita dengar dl talk beliau kt USM ni..










Monday, 29 June 2015

Raikan Wanita Tun Dr Siti Hasmah

kita kena ada semangat kuat dan teguh.. dulu sy bercita2 untuk menjadi doktor.. tetapi disebabkan kelekaan dan kelalaian sy sendiri maka cita2 itu x tercapai.. usaha yg kurang,,, tp skrg sy dh beralih bidang..wow architecture~~ erm.. so hard n too hard... but i keep trying do the best for my future.. continue study partime spy kehidupan sy lebih baik dr sebelum ini.. sy perlukan ilmu lebih dr yg  sekarang,, ilmu di dada buat kita yakin untuk berdiri..  hrpn yg sgt tggi agar ank2 sy pula berjaya mnjadi seorg doktor..(XPERLU SEMUA ATLEAST ADE WAKIL YG MNJADI DOKTOR)

apa2 pun ilmu dunia dan akhirat kene seiring.... kuatkan semangt ini untuk terus mara dan mnjadi idola anak2 ku... mngkn hr ini sy bkn contoh terbaik utk agama, negara dan bangsa.. tp ni azam sy.. anak2 sy adalah pemangkin negara gama dan bangsa... insyaallah.. apa2 pn ms depan anak2 sy adalah utama.. sy n suami la seharusnya mencorakkn mereka.. insyaallah..smoga semuanya akn dipermudahkan.. sy dan suami yang harus berubah dahulu.. barula mnjadi contoh kepada anak2... doakan kami ya

"bila jatuh kita harus bangun..mcm kita jatuh tangga~  mcm kura2 dan arnab.. arnab dah ke depan.. kura2 masih merangkak.. tp.. kita kene trs langkah.. jgn slow down.. teruskan untuk membangunkan negara kita,,,.." tun dr siti hasmah



kurus oh kurus-episode 1_230715

hai semua assalamualaikum... setiap hari sy membebl bl tgk cermin.. bila nk cr bj apa nk pakai. arghhh tensen.. badan makin naik... kurus time mngndg dan lepas bersalin.. selepas 6 bln bersalin naik mcm di pam2.. huh... 2x bersalin lps 6 bln naik mcm belon... huhuhuhuhuhuh.. hr tu bolan pose pn bdn naik gak.. ermm mn x nya lepas buka.. dh settle isyak tu mat amula longlai..... hah.. geram btl la..... ok la google pny google jmpa la nature step utk kurus.. kene try kot2 menjadi..... erm ni dia.... 22 Top Home Remedies For Weight Loss.....  skrg byk btl open house.. yummy2 semua menunya.. cek abe sy dh turun 2kg.. sy tmbg td up 2kg.. cehhhhhg... semangat2

Monday, 22 June 2015

Ya Badrotim - ( Full with Lyrics : Rahmat Ekamatra )

assalamualikum semua...

mulakan setiap perkerjaan dengan kalimah BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...





tersentuh hati tatkala mendengar qasidah ini ..  alhamdulillah  dan tahniah rahmat ekamatra kerana  membawa qasidah ini dengan penuh penghayatan.. drpd kita asik dok mendengar lagu untuk muja-muja manusia. (lelaki/perempuan=kekasih) ada lebih baiknya kita mendengar qasidah yaang memuji Allah dan para Nabi dan Rasulnya.. setidak2nya  ade terselit kalimat LAILAHAILLAH...... berselawat dan kata-kata yang baik lagi indah.... jom layan

ISLAM: Tanyalah Ustazah 2014 Eps 30 - Kata baik sangka baik





JAUHI AKU DARI BERSANGKA BURUK YA ALLAH...

Wednesday, 17 June 2015

ISLAM:Jangan Berlengah Untuk Beribadah - Ustaz Kazim Elias

ASSALAMUALAIKUM..



satu lg perkongsian.. saya tau ramai yang tidak bersetuju dengan UKE ni..  
tapi.. penerangan beliau amat jelas sekali.. wallahualam.. saya ni cetek ilmu agama.. bkn UKE sahaja yg sy ikuti ceramahnya.. tetapi dalam ceramah beliau kali ini ade menjelaskan perkara2 yang seringkali dipertikaikan.. apa yg kita buat ada sahaja yg dikatakan bidaah oleh sesetengah  pihak..  

apa2 pn sy tetap nak share; sama2 la kita mendengar ceramah UKE ni.. smoga kita sama2 mendapat manfaat. 



Assalamualaikum,
~SNA

ISLAM: ustaz kazim - kenapa lagu haram





ASSLAMUALAIKUM SEMUA.. salam ramdhan.. hr ni 1st day puasa,, alhamdulillah bekersempatan juga kita tiba di bulan ramadhan tahun ini.. semoga kita sama2 dapat melaksanakan rukun islam ke -3 .. jom kita refer blk rukun islam ni...




sumber: jahabersa

semoga kita beroleh keberkatan. prinsip hidup baru.. belajar untuk buat yang terbaik.. beri yang terbaik dan jadi yang terbaik. ceramah ustaz kazim di atas ni..  sy kongsikan bersama agar kita sama2 mendapat ilmu sebenar tentang hiburan... tidak slh berhibur dan mendengar lagu tetapi ada batasan yang ditetapkan.. 

salam ramadhan.. selamat beramal.. sama2 kita mencari keredhaan Allah..

assalamualaikum,
~SNA

Friday, 12 June 2015

"Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"

http://www.azhafizah.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html

"Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini. 

Syarat-syaratnya : 

1. Follow blog CNAdd To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"  

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.


SENARAI PESERTA


Kredit untuk Kak Mialiana

Baju Muslimah

Thursday, 11 June 2015

TANDA HATI TIDAK BAHAGIA

Assalamualaikum, salam jumaat semua,, pagi ini sy ingin berkongsi  tentang TANDA HATI TIDAK BAHAGIA.. perkongsian dr saya untuk semua  dan juga peringatan buat saya jugak.

saya mencari kebahagian . saya perlu bahagia. dan saya ingin membahagiakan. semoga kita sama bahagia dunia dan akhirat.

kebahagiaan adalah NIKMAT DARI ALLAH s.w.t..  ada yang telah dan sedang menikmatinya dan ada yang hanya mengimpikan sahaja,, dimana kita? adakah kita benar2 bahagia atau buat2 bahagia?

untuk apa kita melenting, untuk apa menunjukkan baran yang melampau? untuk menunjukkan kuasa dan kekuatan kita? apa hasilnya? siapa yg suka mendekati org yang pemarah? tetapkan di dalam hati untuk terus bersabar dalam ujian Allah, dendam pergilah jauh2.. jangan kau singgah di dalam hati ini, mengelakkn diri dari mengumpat dan terus menyimpan hasad dengki dan iri hati. buang segala keegoaan yg boleh membinasakan diri dan rumah tangga serta tidak riak dgn nikmat dunia yg ALLAH pinjamkan,  tidak perlu tamak serta bakhil.. untuk apa harta berjuta, emas selautan jika tiada kebahagiaan. sentisalah bersedekah supaya kita sentiasa bersama org2 dibawah,,, hidup ini bkn sekadar cintakan dunia semata, akhirat adalah yg kekal selamanya.



إذا أنعم عليه شكر، وإذا ابتلي صبر، وإذا أذنب استغفر. فإن هذه الأمور الثلاثة عنوان سعادة العبد، وعلامة فلاحه في دنياه وأخراه، ولا ينفك عبد عنها أبداً.
“Apabila diberi nikmat dia bersyukur, apabila diuji dia sabar, dan apabila berdosa dia beristighfar (bertaubat). Tiga perkara ini merupakan tanda-tanda kebahagiaan seseorang hamba serta tanda kejayaan di dunia dan akhirat. Dan hamba tersebut tidak berpisah darinya buat selamanya.” [Al-Waabil ash-Shayyib, m/s. 5] " ilmusunnah

sedikit video drpd PROF MUHAYA tentang BAHAGIA MEMBAHAGIAKAN:


assalamualaikum. salam sayang..
~SNA

NUFFNANG

X berapa pasti sgt tentang jana pendapatan melaui NUFFNANG ni,, sbb x berjaya lagi dan sy pn br je berjinank2 dgn dunia blogger ni,, fan pn xde lg,, hehehhe...  masih mencari idea2 yang menarik untuk menjemput tetamu2.. dengan hasil perkongsian yang menrik..

tp ade lah terbaca beberapa blog tentang Nuffnag ni,, antara yg sy leh share dr blog2 yang hebat ini:

relakssminda
ririn
nadiaradzif
nineteencapri

apa yang saya tau kita kene tau time iklan2-iklan nuffnang ni klua.. so kenen jaga traffic kita,, kena tau time bila peak traffic..

CPUV (Click Per Unique Visitor)

Pengiklan akan beli sejumlah bilangan trafik daripada pengunjung unik (UV) blog anda. Kempen ini akan tamat apabila kuota atau jumlah trafik UV telah dicapai. Contohnya; pengiklan dari Sony akan bayar anda untuk setiap 1 UV dengan nilai RM0.10 dengan had maksima sebanyak 500 UV atau sebanyak RM50.00 bagi 500UV sepanjang kempen berjalan.

Ada juga yang pengiklan membayar mengikut tempoh masa, katakan selama 7 hari. Selama 7 hari iklan CPUV dari Sony (contohnya) akan kekal berada di dalam blog kita. Dan pihak iklan akan bayar sebanyak mana UV yang ada ketika kempen berjalan. Andaikata UV pada masa kempen berjalan adalah sebanyak 1000, dan pengiklan bayar setiap 1 UV itu dengan nilai RM0.20. maka dapatlah income dalam RM200.

Untuk iklan ini, jika peratusan dapat capai 100% CTR, maka anda akan dapat bonus-CTR. Katakan tadi pengiklan hanya mahukan 1000 UV je untuk iklan mereka dipaparkan, tetapi semasa iklan CPUV ini berlangsung nilai UV yang hadir dalam blog adalah lebih, maka Nuffnang akan berikan bonus ini. Bonus ini dibayar oleh Nuffnang dan bukan pengiklan.

Sumber: Apa Itu CPUV dalam Nuffnang? http://www.hasrulhassan.com/2013/08/apa-itu-cpuv-dalam-nuffnang.html#ixzz3cmInBA3J

CHANTEK:CANTIK UNTUK APA?CANTIK UNTUK SIAPA?

assalamualaikum..
hai hai hai semua.. sj je nk berkongsi tentang kisah CANTIK.. perempuan mn yang xmo cantik? lelaki mana yang x nak isteri/teman wanita dia cantik? cantik ni subjective.. masing2 ade pendapat dan cara menilai yang berbeda. ade yang tgk chinesse look tu cantik.. ade yg kata erempuan ala2 arab tu cantik.. ade yang kata x cantik tapi manis... hehhe,,, yang penting semua wanita idamkan wajah yang cantik terutamannya cantik di hadapan suami.

untuk apa kita kena cantik ek? bagi saya cantik untuk keyakinan diri.. opsss saya ni x la cantik.. biasa2 je.. gigi pun  mancong... hidung pn x  semancung gigi saya, hahahahha.. tp tetap bersyukur sbb gigi saya masih kuat dan xde masalah gigi lubang or rosak. wlu pn dh 3 series dan beranak 2.. ada rakan2 yg dh star sakit gigi dan  gigi mula gugur sjk mngndung.. alhmdulillah semoga nikmat ALLAH ini terus dikecapi....

tak tahu macam mn yang nak dikatakan cantik. mana yg paling cantik? siapa yg tercantik? wajah yang sentiasa senyum, wajah yang manis, wajah yang tenang . itu idaman saya.. xmo kerut2..xmo stres2.. xmo masam2.. nk sentisa kelihatan tenag dan tersenyum terutama utk cek hubby ku. gelap atau putih gebu tu bkn la alasa utk membezakan cantik.. sbb hitam pn cantik.. putih pn cantik..  ciptaan allah cantik seuanya,, so x perlulah nk adjust hiding tu kasi patok.. panjangkan dagu.. lentikkn bibir,, bl diubah x nmpk originallnya,,,, belajar utk bersyukur,,,

ade kawan sy ni memang pandai jg penampilan... pakai dress cantik2.. pakai kasut tggi... kata dia bl pakai heels ni  dia lebih yakin dan kene jaga penampilan...  hebat,, sy ni ade rs malu untuk bergaya itu la "SAYA".. x confident dan malu utk bergaya,, ehehheheh.. tp mmg suka tgk pompan2 cantik ni.. sedap mata memandang,,

tp.. saya ada juga amek supliment, serta product kecantikan  krim2 muka untuk jaga kesihatan kulit saya,, saya bkn la nk cantik mcm aris.. malu la pulak cun sgt,,, jnji sedap mata suami memandang , yang penting bersih dan wangi ketika bersama suami.. tp slalu gak blk keje lewat x mandi.. heheheh sorry syg...
 sy percaya, semua lelaki mudah tertarik dan terpana dgn kecantikan wanita,, ni bkn virus, ni bkn penyakit tp ni lumrah .. tp bkn semua lelaki hanya memandang kecantikan pada paras rupa tetapi ada yg melihat dari segi akhlak..

x perlula sy rs untuk membuat pembedahan plastik untuk cantik.. kesannya macam2.. klu terover sgt buat dah lain jadinya.. konon nk jadi muka mcm barbie jadi pulak mcm raksasa.. sudah,~ erm..  ade je contoh Hang Mioku , Jocelyn Wildenstein dll lain2 lagi. bkn nak mengutuk atau mencerca wajah mereka.. tp .. kita seharusnya bersyukur dgn kurniaan Allah ini.. ya, sy selalu bertanya suami.. " b, nak syg cantik mcm siapa? klu syg cantik abg suke x?" bkn x bersyukur tp ingin yg terbaik buat suami.. x pernah terlintas nk wat plastic surgery ni,,,


 bkn saya jeles dgn wanita yg cantik diluar sana,, tetapi kadag kala upload gamba mmg nak tayang kecantikan mereka.. punya mata yg galak. bibir yg seksi,,  dahi licin..  jgn sampi timbulnya fitnah,,,

berbalik kepada niat asal kita bercantik2 untuk siapa dan apa? semoga kita sama2 di bawah lindungan Allah.. smoga saya menjadi yang terbaik dan tercantik buat suami sy...  cantik luar dan dalam.

antara yang cantik
  


sepanjang saya hidup: mak saya org paling cantik.. klu x percaya tanya adek bradik saya n abah saya,,,

~SNA

Ustaz Kazim Elias - kenapa suami isteri bergaduh(kelakar)





kalau suami isteri saling faham memahami .. dan masing2 menjalankan tugas dan peranan masing2.. insyaallah rumahtangga akan aman dan damai serta bahagia.. bende2 kecik jgn diperbesarkan..  ade masalah bawak2 berbincang,, ada yg x berkenan jgn terus melenting.. kita manusia bkn sempurna..

usia rumahtangga aku br la setahun jagung,, masih jauh lg liku2 kehidupan yg harus aku tempuhi..

aku, sgt2 berharap aku dan hubby sama2 kuat dan sabar dalam menempuh alam rumahtgga ini.. banyak kekurangan aku.. banyak kelemahan aku.. tp aku sayangkn suami aku.. rumahtgga mana yag x ditimpa gelora, tidak diuji dgn ujian Allah.. sedangkan lidah lagikan tergigit inikan suami isteri.. cuma kita sebagai hamba Allah seharusnya sentisa berdoa dan berusaha untuk mnjadi yang terbaik buat pasangan kita,, pengajaran buat aku.. pedoman buat aku. dan kekuatan bagi aku..



segala yang keroh haruslah dijernihkan dgn segera,, jgn biar dan pendam lama2..  aku bkn isteri yg semourna,, kata2 ku tidak selembut dan seindah mana.. inikan pula paras rupa.. jauh sgt klu nk di bandingkan dgn siti nurhaliza.. nk cun mcm hanis zalikha lagi la tidak..



abg.. awk adalah kekuatan sy,, awk adalah sahabat sy.. awk adalah tempat luahan isi hati sy,.. sy nak awk selalu di samping sy.. luv my hubby... anak2 kita adalah amanah ALLAH.. sama2 kita menjga dan mendidik anak2 kita supaya mnjadi manusia berguna dan berjaya dunia akhirat



~SNA

SEMOGA KALIAN TURUT MERASAI NIKMAT-NYA

Assalmualaikum,

hari ini.. akau main taip je kat pakcik GOOGLE nama isteri kawan hubby ku.. aku pn kenal suami isteri ini,, tup tup keluar nama dia.. aku baca blog dia.. x published pn .. xde ruangpn utk aku klik utk follow.. xde ruang chatbox.. nak komen aku x sanggup lak sbb dia mmg nak rahsiakan dl blog dia,,,

kesedihan dia jelas diluahkan di blog itu.. sedih aku membacanya,, aku selma ini nmpk OK n ceria bersama suami dia.. tp setelah 3 thn berkahwin x dapat anak dan pelbagai usaha yg dia lakukan aku rasa simpati,.. YA ALLAh kau berilah mereka peluang juga merasa menjadi ibu dan ayah..

mereka sgt romantik gile2.. lawak dan mesra... kdg2 terasa suka tgk mereka berdua.. saling memerlukan.. saling bergantung antara 1 sama lain.. dorg memeliki kereta, rumah,  dan juga sama padan.. cantik dan handsome. masing mempunyai kerjaya msg2..

lengkap. cuma belum ade rezeki.. aku berharap pasangan ini terus tabah dan kuat kn semangat,, insyaallah jik akalian tidak berputus asa... Allah akn beri  sesuatu yg indah nnt.. SABAR. itu lah kuncinya,,,

bkn aku xde kawan2 yg dapat anak lewat.. 5 6 thn kawen br dapat.. aku bersyukur.. aku mudah menerima zuriat.. rezeki dr ALLAH yg x terhingga..  abg aku sendiri tidak memiliki anak.. tp dia layan ank2 buahnya dgn ckp baik.. tp jodoh abg aku dan kakak ipa tidak panjang... aku ttp mndoakan bekas kkk ipa aku dan abg aku akn menemu jodoh yg baik .. ade jgk aku berdoa spy mereka di satukan..

berbalik kepada kawan suami aku td.. aku hrp korg berdua x putus asa,,, kuatkn semanagt.. mereka slalu jgk aku tgk hbs kn ms bersama.. jln2. cuti.. honeymoon.. smoga kasih syg dan ikatan kemesraan mereka tidak akan putus dan hambar..

sukar kan... ade yg bercerai kerana tidak ade anak.. ada yg bermadu kerana alasan anak.. aku hrp tidak wujud alasan ini.. aku berdoa agar kalian terus bahagia...  mngkn kalian x tau aku mmbaca luahan ht isterimu wahai kawan.. tp yakin la isterimu sgt perlukan sokongn mu.. dunianya hny ada kamu...

kata2 dia yg aku sgt suka: "Aku tak ramai kawan,sebab dia seorang dah melengkapi pakej premium untuk jadi sobat."


e&f semoga kalian sentiasa dlm redha n rahmat Allah.. percayalah sesuatu yg baik utk kalian suatu hr nanti.. sglnya Allah dah tetapkan.. sabar dan terus berdoa smbil berikhtiar..

~SNA

Qierra feat. Mark Adam - Senyum Lagi (Official Music Video - HD )



layan layan dulu lagu Senyum lagi by QIERRA dan MARK ADAM ni,, rindu pada cek hubby....
SHAKLEE: cara bancuhan ESP
Memandangkan ESP ni one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..
1. ESP + Air suam
2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
4. ESP + SusuAnmum
5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
6. ESP + Nesvita 3in1
7. ESP + jus twister tropicana
8. ESP + Ribena
9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
10. ESP + Milo/Horlicks
11. ESP + sirap bandung
12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
13. ESP + KOKO + OAT
14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
17. ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali)

** ini adalah pengalaman sy n rakan2 yg pernah mencubanya.. terpulang pd selera anda.. macam saya.. saya lebih suke original resepinya.. esp n air suam je.. senang on senang.. so xla perlu dgn air manis... kurangkan manis dlm hidangan tambahkan manis dlm senyuman.. heheh
Resipi Bancuh ESP

SHAKLEE: set kecantikan kulit


  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri

Vitamin Shaklee untuk wajah cantik berseri/anggun/menawan

siapa yang xmo cantikkan.. walaupun kite ni x secantik artis2 or model2 top dlm n luar negara atleast kite cube untuk menjaga penampilan kite.. untuk siapa? untuk diri sendiri.. dan sy seorg isteri yang dah berkahwin dan dh ade 2 anak off coz sy ingin kelihatan segar.. sihat n nak gak cantik demi suami tercinta..yang penting niat kite

Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas memang majoritinya akan melanda kita bila usia dianjak saban tahun. Untuk mengatasi masalah ini beralihlah kepada set kecantikan kulit Shaklee untuk wajah cantik berseri.



Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

SHAKLEE: Alfafa


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
Kebaikkan Memakan Alfalfa

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
1. Kaya dengan vitamin dan mineral
    Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. 
    Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa 
    Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
    dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

SHAKLEE: Advance Joint Health Tablet



assalamualaikum.. AJHT adlh product pertama dlm shaklee ni yg sy gunakan..alhamdulillah.. selepas mnggunakan selama 2 minggu sy telah nmpk hasil nya yg mmbransangkan.. bg ahli keluarga yg mngetahui penderitaan sy sepanjang tempoh berpntang anak ke 2 br2 ni.. inilah supliment yg sy ambil.. setelah seminggu mngamalkann AJHT sy boleh berjalan mnggunakan tongkat berbanding sebelum itu hanya terlantar di atas katil. mnggu ke2 setelah mngmbil AJHT sy sudah boleh berjlan mnggunakan tongkat.. dan alhmmdulillah setelah sebulan  sy boleh berjalan tanpa mnggunkan tongkat walaupun terasa sakit n sengal... tp itu adalah perkara yg sy harapkan setelah sy "lumpuh" hampir 2 minggu.. syukur alhmdulillh.. n selepas sebulan lbh sy semakin beransur sihat dan bertenaga.. walau pn jalan msh x cantik bak kata org alligment lari tp sy masih cuba utk berlatih berjalan .. namun sukar n terasa sakit berjlan dan langsung tidak boleh mngereng.. syukur sgt apabila sy combine kan AJHT + ostemetrik + urut tradisional alhmdulillah sy kembali sihat seperti biasa.. rsau sgt x boleh berjlan sedangkan dah x-ray xde apa2 retak.. apabila mndengar nasihat doktor spy jgn lasak2.. jgn bergerak sgt.. jgn paksa sgt berjalan.. jgn terlalu lama ddk.. jgn x gerak lgsg.. mcm2... sbb dok kata " jika awak x jaga btl2.. risiko awak nak lumpuh ada" ohhh takutnya... thanks to Azwa yg memperkenalakn shaklee kepada sy walau on sy dh tau wujudnya product sbb kurang yuakin sblm tu.. pabila dah mnggunakan sendiri product shaklee ni sy yakin ia dapat membantu meringankan kesakitan yg kita alami...sy bukan niat utk berniaga.. jika berniaga sy dh amek untuk byk dgn u all.. tp sbb apa yg saya lalui y xnak anda lalui.. bl kt sakit kt akan rs down sgt.. n dlm ms yg sama kt mnyusahkan org.. kesian melihat anak2.. nk dukung pn x larat.. leh tgk ank dr jauh je,,, nak ddk bawah lg la x boleh.. ddh la kat kerusi.. kerusi lak nak kene lapik bantal or tilam.. cukup la sy rs hr tu.. smoga sy akn sihat sntiasa spy sy dpt mnggembirakan org2 yg tersayang,...

SHAKLEE: slimming set


 Untuk ibu-ibu yang meyusukan bayi set yang dicadangkan ialah:

Alfalfa complex
Lecithin @ Omega 
ESP

Sekiranya tidak meyusukan bayi anda bole mengambil set berikut

Alfalfa
Herblax
Lecithin @ Omega
Cinch Shake


SHAKLEE: atasi buasir dengan Shaklee


BUASIR atau haemorrhoid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Terdapat 2 jenis buasir iaitu buasir dalaman dan buasir luaran. 

Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi boleh mencederakan permukaan buasir dan menyebabkan pendarahan jika meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar. Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Anda akan terlihat titisan darah merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. 

Buasir luaran pula selalu mengakibatkan gejala-gejala seperti pedih, sakit dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. 

SIAPA YANG SELALU KENA BUASIR?
  • Sesiapa yang meneran terlalu kuat ketika membuang air besar
  • Sesiapa yang mempunyai masalah cirit birit atau sembelit yang kerap dan ketara
  • Sesiapa yang duduk pada mangkuk tandas untuk jangka masa yang terlalu panjang 
  • Sesiapa yang berkait rapat dengan kegemukan atau obesiti
  • Wanita yang mengandung kerana janin yang membesar di dalam rahim ibu menekan saluran darah pada kawasan dubur sehingga menyebabkan berlakunya buasir
  • Wanita yang baru lepas bersalin mungkin juga terdedah dengan buasir kerana ada sesetengah mereka ini tidak menjaga pemakanan mereka semasa tempoh berpantang
  • Seseorang yang mewarisi genetik masalah buasir daripada ibu bapa
TIP-TIP YANG BOLEH MEMBANTU ANDA:
  • Makan makanan yang berserat tinggi termasuk roti dan pasta bijirin penuh, nasi beras perang dan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Minum di antara enam dan lapan gelas air sehari supaya anda tidak dehydrate.
  • Cuba bersenam dengan lebih kerap walaupun anda hanya mempunyai masa dan tenaga yang cukup sekadar untuk berjalan.
  • Cuba naikkan kaki ke atas bangku semasa anda membuang air besar. Ini boleh membantu meluaskan ruang untuk najis keluar.
  • Pergi ke tandas sebaik sahaja anda terasa hendak membuang air. Jika anda tunggu, najis anda akan jadi keras dan kering.
MERAWAT BUASIR DENGAN SET BUASIR SHAKLEE!
Untuk merawat buasir, anda digalakkan mengambil Set Buasir Shaklee yang terdiri daripada Zinc Complex, Ostematrix dan Omega Guard.

SHAKLEE: khasiat ostematrix

Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporasis. "


Berapa banyak kalsium diperlukan?? Institut kesihatan Kebangsaan mengesyorkan 1000mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kecuali anda seorang "kaki susu" serta cermat memakan, adalah sukar untuk memperolehi jumlah kalsium ini menerusi diet sehari-hari. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya... tetapi sebenarnya, pengambilan purata bagi wanita hari ini ialah kurang dari 600mg kalsium sehari, inilah sebab utama kita wanita dilanda wabak osteoporosis.

 Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium. adakah anda mempunyai gejala atau sintom2 ni??

 Otot & Saraf:
  • Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
  • Kejang otot
  • Wheezing(pernafasan berdehit)
  • Susah menelan
  • Suara berubah akibat laryngospasm
 Saraf:
  • Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
  • Letih
  • Sawan
  • Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal

Jantung
  • Sesak nafas
  • Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat
Kulit/Kuku/Rambut
  • Rambut kasar
  • kuku rapuh
  • Psoriasis (sakit kulit)
  • Kulit kering
Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
  • Kekejangan atau kram otot
  • sukar/susah nak tidur
  • Perasaan berdebar2
  • Eczema-penyakit kulit
  • Rapuh kuku
  • Sakit Sendi
  • Tekanan darah tinggi
  • Gigi reput
  • Paras Kolestrol timggi
  • Kebas-kebas kaki dan tangan
  • Rheumatiod arthritis
  • Rickets
Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.


Kenapa Shaklee Osteomatrix patut menjadi pilihan utama kita???
... kerana Ostematrix ni lengkap dgn unsur Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting utk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif. Makan 4biji sebelum tidur, esoknya bangun pagi cergas ceria, membuang memang mudah.. Alhamdulillah.. 

Tahukah anda Shaklee OsteMatrix membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

khasiat mengambil 4 biji osteomatrix sebelum tidur.
 penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan sebagai bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp/sengal2 dan badan rasa lebih ringan dan segar.

SHAKLEE: zinc complex

SHAKLEE: zinc complex

APA itu ZINC?
Zink adalah nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat. Zink didapati dalam sel-sel di seluruh badan. Ia membantu sistem imun melawan menyerang bakteria dan virus . Badan juga memerlukan zink untuk membuat protein dan DNA , bahan genetik dalam semua sel-sel. Semasa mengandung, bayi, kanak-kanak dan, badan memerlukan zink untuk membesar dan berkembang dengan betul. Zink juga membantu luka sembuh dan adalah penting untuk deria rasa dan bau.
Ramai yang tak perasan kepentingan zink untuk kesihatan sperma dan kesuburan. Sapa tak tau angkat tangan??? Jadi camne nak dapatkan zink ni? Badan kita tidak menghasilkan zink..jadi kita kena dapatkan zink dari sumber makanan atau daripada makanan tambahan.
SIAPA PERLUKAN Zinc Complex
  • Lelaki dan Wanita dari bayi sampai ke tua
  • Wanita Mengandung dan Menyusu
  • Orang yang mempunyai pembedahan,gastrousus seperti pembedahan berat badan, atau yang mempunyai gangguan pencernaan , seperti ulser kolitis atau penyakit Crohn . Syarat-syarat ini kedua-duanya boleh mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing .
  • Vegetarian kerana mereka tidak makan daging, yang merupakan satu sumber yang baik zink. Juga, kacang dan bijirin mereka biasanya makan mempunyai sebatian yang menyimpan zink daripada diserap sepenuhnya oleh badan. Atas sebab ini, vegetarian mungkin perlu makan zink sebanyak 50% lebih daripada jumlah yang disyorkan.
  • Bayi yang menyusu lama kerana susu ibu tidak mempunyai zink yang cukup untuk bayi lebih 6 bulan umur.Makanan yang mempunyai zink seperti daging puri adalah disarankan.
  • Alcoholics kerana minuman beralkohol mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing.
  • Orang yang mempunyai penyakit sel sabit
KEBAIKAN Zinc Complex
  1. Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
  2. Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
  3. Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
  4. Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
  5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat
  6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat
  7. Kelesuan kronik
  8. Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
  9. Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
  10. Gugur rambut / botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
  11. Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
  12. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
  13. Rabun malam
KESAN KEKURANGAN ZINC?
Ia menyebabkan
  • pertumbuhan perlahan dalam bayi dan kanak-kanak,
  • perkembangan seksual lambat di kalangan remaja dan mati pucuk di kalangan lelaki.
  • rambut gugur,
  • cirit-birit ,
  • mata dan kulit luka dan
  • hilang selera makan.
  • Kehilangan berat badan,
  • masalah dengan penyembuhan luka,
  • keupayaan untuk rasa makanan, dan
  • tahap kecerdasan yang rendah juga boleh berlaku.


NUFFNANG